Gıda Sanayinde Kullanılan Yağlar ve Genel Sağlık Üzerine Etkileri

Şule Arslan, Gül Kızıltan

Özet


Gıda sanayinde birçok yağ kullanılmaktadır. Sanayinin gelişmesiyle hem yağ üretimi için kullanılan bitki ve tohumların üretiminde hem de bu bitki ve tohumlardan ham yağın üretimi aşamasında farklı teknolojiler kullanılmakta ve verim artmaktadır. Farklı bitkilerden üretilen yağlar fiziksel ve kimyasal özellikleri sebebiyle farklı amaçlar doğrultusunda kullanılmaktadır. Kullanılan bu yağların diyetle tüketiminin sağlık üzerine farklı etkileri bulunmaktadır. Bu çalışmada “Türk Gıda Kodeksi Bitki Adı İle Anılan Yağlar Tebliğ’nde” adı geçen ve gıda sanayinde genellikle kullanılan yağların bileşimleri, kullanım alanları ve sağlık üzerine etkileri tartışılmıştır.


Tam Metin:

PDF

Refback'ler

  • Şu halde refbacks yoktur.