Editörden

Prof. Dr. Korkut Ersoy

Özet


Değerli akademisyenler,

Başkent Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dergisi (BÜSBİD)’nin ilk sayısını sizlere sunmaktan mutluluk duymaktayız.

Dergimiz, yılda 2 sayı olarak Türkçe makalelerle akademik hayata başlayan hakemli, süreli bir e-dergidir. Dergimizin bu ilk sayısında, Beslenme ve Diyetetik, Spor Bilimleri, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Hemşirelik, Sağlık Yönetimi ve Sosyal Hizmet alanında yazılmış 6 araştırma makalesi yer almaktadır.

Misyonumuz, sağlık bilimleri alanına ilişkin konuların bilimsel niteliği yüksek, etik kurallara dayalı makaleler halinde yayınlanmasını sağlamak; vizyonumuz ise, ulusal/uluslararası indekslerde taranan bir dergi olmaktır.  Bu amaçla siz değerli akademisyenlerin vereceği katkılarla dergimiz daha da güçlü hale gelecektir.

Derginin ilk sayısının çıkarılmasına katkı veren editör yardımcılarımıza, değerli zamanlarını ayırarak makale değerlendirmelerini titizlikle yapan hakemlerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ederim.

Başkent Üniversitesi kurucusu olarak bilime ve bilimsel çalışmalara verdiği önemle ve destekle Başkent ailesinde her bireye örnek olan ve yetişmesine katkıda bulunduğu on binlerce gençle yolumuzu aydınlatan Kurucu Rektörümüz, hocam Prof. Dr. Sayın Mehmet Haberal’a şükranlarımla saygılarımı sunarım. 


Tam Metin:

PDF

Refback'ler

  • Şu halde refbacks yoktur.